Webtilgængelighed har længe været et vigtigt emne i den digitale verden, men med den kommende udvidelse af webtilgængelighedsloven i 2025 skal virksomheder også sikre, at deres digitale platforme er tilgængelige for alle.
Denne lovændring markerer et vigtigt skridt mod et mere inkluderende internet, men det betyder også, at de, der ikke er forberedt, risikerer at stå over for alvorlige konsekvenser.
Webtilgængelighedsloven fra 2018 omfatter kun offentlige institutioners hjemmesider og mobilapplikationer. Fra juni 2025 vil loven blive udvidet til at omfatte alle digitale tjenester.
Det betyder, at også private virksomheder, der udbyder produkter eller tjenester online fx en webshop, skal sikre, at deres digitale indhold er tilgængeligt for personer, der lever med:
Formålet med denne udvidelse er at sikre, at alle har lige adgang til information og digitale tjenester.
Eksempler på små ting, der gør en stor forskel:
Med den kommende udvidelse af webtilgængelighedsloven i 2025 er det afgørende, at du tager de nødvendige skridt nu for at sikre, at dine digitale platforme er fuldt tilgængelige.
Ved at handle proaktivt kan du ikke kun undgå juridiske problemer og økonomiske sanktioner, men også forbedre brugeroplevelsen, udvide dit kundegrundlag og fremtidssikre din virksomhed.
Tilgængelighed er ikke kun en lovmæssig forpligtelse – det er en etisk forpligtelse over for samfundet og en investering i din virksomheds succes på længere sigt.
Vi giver gerne en kop kaffe eller tager en uforpligtende snak på Teams.
Kåre Gade Petersen
Forretningskonsulent